Social Icons

Pages

21 Haziran 2013 Cuma

Balya İlçe Tanıtımı 7

 “BALİ BEY”den geldiği de ileri sürülmekte ise de bu görüşün tarihi bir temeli yoktur. Balya sözcüğü muhtemelen Yunanca Palaia ("eski") tabirinden Türkçeye uyarlanmıştır.Romalılar döneminde de kurşun madenlerinin işletildiği ve adının “Ergastêrion” (maden işliği) olduğu bilinen Balya 1910 yılında ilçe kuruluşuna sahip olmuştur. İlçe; 1920 yılında Yunan işgaline uğramıştır. Balya halkı, Yunan işgalinden kurtulmak için Yunan askerleri ile savaşırken aynı zamanda, kuzeyde Anzavur Ahmet Çetesi, batıda Gavur İmamla savaşmak zorunda kalmıştır.
İlçemiz, 6 EYLÜL 1922 tarihinde düşman işgalinden kurtarılmıştır. Bu bakımdan 6 Eylül Kurtuluş günü olarak her yıl kutlanmaktadır.Balya Maden ve fabrikaların kapatılmadığı zamanlarda Çok gelişmiş bir ilçeydi.Hatta o zamanlar Küçük İstanbul Lakabını bile edinmiştir
Balya ile ilgili bilgiler veren "Geçmişten Geleceğe Balya" isimli kitabı okumak için tıklayınız.
BALYA İLÇE TARIM
Tarım Faaliyetleri
4342 sayılı Mera Kanunu gereği mera tespit çalışmaları bütün köylerde tamamlanması planlanmıştır.
İlçenin Ilıca, Mancılık, Değirmendere, Dereköy, Doğanlar, Bengiler, Havutbaşı, Çamucu, Çamavşar, Dörtyol, Orhanlar ve Yenikavak köyü olmak üzere 12 adet Tarımsal Kalkınma Kooperatifi faaliyet göstermektedir. Ayrıca İlçe merkezi, Ilıca Beldesi ve Orhanlar köyü olmak üzere 3 adet Tarım Kredi Kooperatifi mevcuttur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız